2021. április 4., vasárnap

Intuyching szótár 7. (aura,autokrata,azonosulás)

A képen az Intuyching-Szupertudatos Önfejlesztés rendszer mestertáblája látható





Ez a szótár az Intuyching- Szupertudatos Önfejlesztés rendszerben, táblázatokban fellelhető, egy-egy konzultáción elhangozható szavak, kifejezések magyarázatául illetve már meglévő tudásunk bővítésére szolgál. 

25. Aura

A testet körülvevő energiamező, energiaburok.Az aura alakja, mérete, színei és a színek tisztasága meghatározott jelentéssel bírnak az ember fizikai, érzelmi, mentális és spirituális állapotát illetően.szabad szemmel nem látható különböző színű és vastagságú rétegekből álló, állandóan változó nagyságú és sűrűségű tojásalakú mező.A gyönge auraterekben jobban hatnak ránk a külső erők, a negatív energiák. Auránk bennünket tükröz minden pillanatban. Minél színesebb, tisztább és fényesebb az aura, annál inkább rendben az adott ember energetikai szempontból. Ezen kívül, minél egyenletesebb az energia eloszlás az aurában, annál egészségesebb és kiegyensúlyozottabb az illető. Az aurára igen erősen hat érzelmi és lelki állapotunk is. A hosszantartó stressz állapot, az érzelmi megrázkódtatás, a mentális zavarok és kiegyensúlyozatlanságok, az aggodalom, a félelem és általában a negatív érzelmek mind gyengítik az aurateret. Az aura rendkívül bonyolult energia- és információs rendszer. Szoros kapcsolatban áll a csakráink állapotával.
 7 auraréteget különböztetünk meg. Az első három a fizikai síkhoz, a felső három a spirituális síkhoz tartozik, középső asztrál sík a híd a kettő között.

  • Étertest
  • Asztrál vagy érzelmi test
  • Mentális test
  • Asztrális szint
  • Éteri szint
  • Mennyei test
  • Keterikus test
  

26. Autokrata

Görög eredetű szó, jelentése egyeduralkodó, zsarnok, másokon uralkodó, teljes hatalommal bíró személy. Általában valamilyen vezető , de akár családfő is lehet. Aki autokratikus vezető, az tekintélyelvű, hatalommal, sokszor büntetést helyezve kilátásba végzi el a feladatait. Legtöbbször nem is kíváncsi a beosztottai/családtagjai/ a nép véleményére, javaslataira, tapasztalataira, ezzel korlátozza a fejlődésüket, így aki mellette marad az passzív és szolgalelkű. Ráadásul ezzel az autokrata önigazolást is nyer, hiszen a bólogató Jánosok nem alkalmasak az önálló problémamegoldásra, véleményalkotásra így csak erősítik abbéli hitét, hogy mindent ő tud a legjobban, a többiek nem képesek egyedül. gondolkodni, problémát megoldani így ilyen erős kezű vezetőre van szükségük, mint ő. Egyébként előnye a gyors és határozott döntéshozatal, nem is szereti, ha megkérdőjelezik a döntéseit. Képesek végrehajtani az elképzeléseiket és elérni, hogy megfeleljenek az elvárásaiknak.


27. Azonosulás

A kötődés egyik formája, amikor valaki olyanná válik (illetve olyannak látja magát), mint az a személy vagy dolog, akihez vagy amihez kötődik. Ha például valaki egy szerephez kötődik, akkor azonosul vele.
A pszichoanalízis egyik központi fogalma, Freud nevéhez kötődik. Az azonosulás során a választott modelltől átvett viselkedési minták a személyiségbe beépülve annak részévé válnak. Az azonosulás során a hangsúly nem az átvett viselkedésen van, hanem a választott modellel való kapcsolat fenntartásán.
 
A szocializáció során elért fejlődésünk lépcsőfokai:

Utánzás:ez az első kapcsolódásunk a környezetünkkel, sok alapvető viselkedésformát így sajátítunk el és az anyanyelvünk megtanulása is utánzással történik.
Modellkövetés: ez az utánzásnál magasabb szintű folyamat, itt már fontossá válik a leutánzott cselekvésen felül annak a személye is akit utánzunk. Modellt választhatunk szimpátia alapján,hatalmi okkokból, irigyelt szerep kapcsán. A modell mindig olyan személy akinek a személyisége fejlettebb általában idősebb vagy tapasztaltabb nálunk ezáltal követhető. Illetve lehet képzeletbeli,regényhős vagy filmszereplő is.
Azonosulás: ez a modellkövetés magasabb szintje. Míg az utánzás esetében a modell cselekvéseit,érzelmeit, hangulatait veszi át a gyermek, addig az azonosulás a modell személyiségével értékeivel, attitűdjeivel való azonosulást jelenti. Kisgyermekek esetében a szeretett személlyel való azonosulás spontán történik, a tudatosság és a szándékosság csak később, a serdülőkorban jelenik meg. A szüleinkkel való azonosulás felnőttkori bizonyítékai például azok a mondatok, amelyeket önkéntelenül használunk a gyermekeink fegyelmezésére vagy megnyugtatására és utólag megállapítjuk, hogy a saját anyánk szólt ki a szánkon.
Belsővé tétel:a szociális tanulás legmagasabb szintje.A viselkedésformák vagy értékek átvétele, azért történik, mert az egybevág a saját értékrendszerünkkel ,az átvett viselkedésforma, érték, vélemény függetlenedik a forrástól, és szervesen beépül a személyiségbe, azaz belsővé válik.


Ha kedved támad egy intuitív coachingra, ha érdekel a problémáid  energetikai háttere, hívj bátran a +36209669024 számon vagy írj a mateagi1@gmail.com email címre keresünk időpontot,kereshetsz a Facebookon is, a mentoring online formában történik.


Beckné Máté Ági
Léleksegítő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése