2021. február 5., péntek

Az inga használatról

 10 éve használom hivatásszerűen és cirka 15 évvel ezelőtt vettem kézbe az első ingámat. A lányom idén nyáron lesz 14 éves és az ő nemét már ingával állapítottam meg. Használom, készítem is, de még soha nem írtam róla, úgyhogy azt hiszem éppen itt az ideje.




Kicsit úgy vagyok az ingával is, mint amikor a spirituálisról kérdeznek. Mondjuk, hogy spirituális e a munka amit végzek? Nehéz rá válaszolnom, mert a saját életemben nem tudom elválasztani, hol kezdődik és hol ér véget. Nekem legalább annyira spirituális egy villanykörte, mint a vonzás törvénye annál az egyszerű oknál fogva,hogy minden a teremtés része, így minden csoda és varázslat is egyben. Szóval így vagyok az ingával is az egyik oldalról nézve azt gondolom, hogy csoda és varázslat, másrészt meg teljesen egyszerű és praktikus használati eszköz, amiből minden háztartásban elkelne egy.

Az ingával kapcsolatban két dolgot fontos érteni, az egyik az intuíció, a másik pedig az ideomotoros mozgás.

Az intuíció latin eredetű szó, az intueri megnéz, megfigyel  szóból ered és az intuitio pedig sugallatot, megérző képességet jelent. Nem tapasztalat vagy gondolkodás által nyert belátás, hanem egyfajta közvetlen belső érzékelés, észlelés. 
Kísérletek szerint a szívünk 4.8 másodperccel azt megelőzően érzékeli azt ami történni fog.Az éber érzékelés elsőként a szívben jelenik meg intuitív információ formájában, majd a bolygóidegeken át az intuíció eljut az agyunkba, ahol a szem mögött elhelyezkedő orbifrontális kéreg érzékel.

Kvantumfizikai megközelítésben a téridő számtalan teret és időt hoz létre és kutatások szerint tudatosságunk képes intuitív formában a térben és időben is érzékelni, így tudatosságunk téridő jelleggel bír. Eszerint, bármely térben vagy időben is jelenik meg az információ, azt egy az intuíció érzékelésében gyakorlott tudat érzékelni képes.

Szerintem a legegyszerűbb megértési módja, ha hatodik érzékként gondolunk rá. Van öt érzékünk a látás, hallás, ízlelés, szaglás és tapintás tulajdonképpen ezekkel az érzéseinkkel is rezgéseket, frekvenciákat kódolunk csak mivel kézenfekvő és oltári régen használjuk, jól begyakoroltuk már, ebbe bele sem gondolunk. Egyszerűen csak azt mondjuk látom, hogy kék vagy hallom, hogy hangos érzem,hogy édes vagy szúrós, de valójában ezek is leolvasott frekvenciák. A hatodik érzékünkkel kicsit más a helyzet, egyrészt, mert nem gyakoroltuk be annyira, mint a többi érzékünket, másrészt pedig azért, mert bár folyamatosan vesszük vele az információt, nem értjük, hogy mi is az pontosan. Minél inkább használod ezt az érzéked, annál többet érzékelsz és annál jobban érted majd, de aki nem tudatos erre, annak is vannak megérzései például eszébe jut, hogy be kellene kanyarodni, nem teszi és kiderül, hogy útlezárás van, így utólag azt gondolja az megérzésére kellett volna hallgatni. Vagy bemegy egy étterembe és érzi, hogy a jobb sarokban lévő asztalhoz semmiképp nem kívánkozik leülnie egy fajta ellenállást vált kibelőle, hogy odaüljön és nem is tudja, hogy ez is intuíció. Nem tudja, hogy előtte csúnyán összevesztek annál az asztalnál, szörnyűségeket vágtak egymás fejéhez, ő pedig érzékeli ezt a negatív kellemetlen energiát. Bár nem tudja,hogy mi az, de érzi és nem ül le oda.

Amikor ingát használok, akkor én vagyok az adóvevő, aki veszi az információt a hatodik érzékével,intuícióját használva, az inga pedig egy eszköz, amivel kézzel foghatóvá, láthatóvá válik az információ. Ez egy nagyon fontos tény, mert sokan mindenféle zavaros elméleteket gyártanak arról, mi mozgatja az ingát és, hogy maga az inga válaszol pedig ez egyszerűen nem igaz. 

Az inga mozgása ideomotoros mozgás, használata egy ideomotoros tecnika. Ilyen technika még a karhossz teszt(Uwe Albrecht) igen válasz esetén az előrenyújtott két kezem hüvelykujjai összeérnek pontosan párhuzamosan egymás mellett, nem válasz esetén a két hüvelykujj elmozdul egymás mellől. A pislogás, igen egy pislogás, nem kettő pislogás vagy igen jobb szem kacsint, nem bal szem. Vízszintes felületre helyezett tenyerek esetén igen bal mutató ujj emelkedik fel, nem esetén a jobb mutatóujj. De ilyen az automatikus írás is. Ezek öntudatlan mozdulatok, amit a feltett kérdésre a tudatban megjelenő válasz,ötlet vagy kép hatására jelez a testünk. Ezeket a kérdezőnek előre tisztáznia kell magában, hogy melyik tecnikát használja és melyik mozdulat jelzi az igent vagy a nemet. Illetve húzhatunk kártyát, felírhatunk információkat papírlapokra, kártyákra és abból húzva juthatunk válaszhoz ha nem elég az igen nem, például melyik autó megvásárlása hozza a legtöbb örömet az életembe? ilyenkor felírod a neked tetsző autó márkákat egyforma kártyára, majd húzol közülük. Az inga ezeknél kifinomultabb technika, én egyértelműen az ingát szeretem a legjobban mind közül. Az inga egészen gyenge ideomotoros mozgásokat is egyértelműen megfigyelhetőre felerősít, így nagyon pontosan tudja megmutatni a válaszokat.

 Egyszerű módja annak megállapítására, hogy az inga, hogyan mutatja az igent és a nemet, ha rajzolsz egy keresztalakzatot, a függőleges szárához írod, hogy igen, a vízszinteshez, hogy nem és a kereszt középpontja fölé tartva az ingát, megkéred mutasson igent, majd nemet ezzel az ingát "betanítod" erre a mozgásra. Másik módja, hogy felemeled az ingát és kimondod a saját neved, aztán kipróbálod egy idegen névvel. Az én esetemben : - Beckné Máté Ágnes vagyok vagy az én nevem Beckné Máté Ági ilyenkor az inga mozgása igent mutat, majd azt mondom: - Kovács Aladár vagyok az inga most nemet mutat. Persze az ingával az a nagyszerű, hogy nem csak eldöntendő kérdésekre lehet használni, hanem kérdéseket tehetünk föl táblázatok fölé tartva, - mint mi az Intuychingban, ahol közel 100 táblázat áll a rendelkezésünkre- így rengeteg információhoz tudunk hozzájutni.



Van pár olyan állítás, amit az ingáról olvastam vagy hallottam és számomra semmilyen igazságtartalmuk nem bizonyosodott be az elmúlt 10 év és több ezer óra ingahasználat után sem. Jöjjön néhány a gyakrabban halottak közül:

  • Az ingát csak a tulajdonosa használhatja. 
  • Az ingának konkrétan valamilyen anyagból kell lennie például féldrágakőből.
  • A horoszkópodnak megfelelő kőből készült inga a legjobb számodra.
  • Az ingát be kell avatni vagy csak beavatottak használhatják.
  • Az ingát minden használat után meg kell tisztítani.
  • Egy bizonyos órát, napszakot válassz.
  • Gyertyát, füstölőt kell gyújtani közben.

 Ha egy állítás, hit vagy gondolat félelmet kelt, egyszerűen nem jöhet tiszta forrásból. Minden a világon attól függ,hogy mit hiszek, ha a fentieket hiszem akkor minden esetben félelmet kelt, ha nincs füstölőm vagy elfelejtettem gyertyát gyújtani vagy nem a horoszkópomnak megfelelő kőböl van az ingám. A beavatás ami valljuk be amúgy is elég zavaros fogalom azt gondolom, hogy lehet,hogy valaki elolvas egy könyvet a beavatásról vagy jelen esetben az inga beavatási ceremóniájáról és elhiszi, aztán megcsinálja és működik. Én lehet nem olvasom el és nekem meg enélkül is marha jól müködik. Mindig figyelj oda mit hiszel el, és tisztázd magadban mielőtt elhiszed az támogató e számodra és jó érzéseket kelt e benned. 

Hogy miért vannak a köztudatban, ha nem igazak? Szerintem egyszerű az ok, mi emberek szeretünk különlegesnek tűnni és  ha még különlegesebbé teszem az eszközt amit használok, attól én magam is különlegesebbnek érezhetem magamat. Elárulok egy titkot, az inga ezek nélkül a hitek nélkül is különleges, mint ahogy minden ember egyedi, ezáltal különleges úgy ahogy született önmagaként.

Ami valójában fontos, hogy tiszta semleges legyen a szándékod, hozzáállásod az ingához is és a kérdezéshez is. Érdemes előtte ráhangolódni, venni pár mély lélegzetet. Ha félelmeid vannak az adott témával, kérdéssel kapcsolatban vagy a választól félsz, az megzavarja az intuíciót, nem biztos, hogy tiszta választ kapsz. Ennek felismeréséhez, kezeléséhez azért kell némi gyakorlottság és önismeret. Az inga anyaga vagy hogy gyertyát gyújtasz e, azonban egyáltalán nem befolyásolja a választ. Ezek választott opciók, ha te jobban ellazulsz egy gyertya fényénél vagy szereted a füstölőket használd nyugodtan és az inga színe, kövei is tudnak támogatni téged, illetve nyilván jobb vele dolgozni, ha tetszik neked, de egy láncon függő gyűrűvel vagy cérnára gyúrt kenyérgombóccal éppúgy működik, még ha hosszútávon nem is ezek a legmegfelelőbb eszközök.

Néhány tipp, ha inga vásárlás előtt állsz:

Nem tudsz rosszul választani. Sokaktól hallottam már, hogy úgy érezte nem is ő választotta az ingát, hanem az inga őt. Tehát ha valamelyik megszólít sokkal jobban tetszik, mint a többi akkor az nem véletlen. Ha nem tudsz dönteni, akkor van azért pár szempont ami segíthet.
  1. Színe alapján. Színekre ugyanúgy szükségünk van, mint vitaminokra, előfordulhat,hogy valamelyik rezgése hiányzik
  2. Valamelyik csakrádat szeretnéd energetizálni és a csakra köveiből ill. szineiből választasz ingát.
  3. A praktikum. Ha kezdő vagy ez mindegy,mert mindenkinek ki kell tapasztalnia,hogy neki melyik a megfelelő inga típus. Aki ezzel dolgozik vagy sokat használja azok között van aki a könnyebb és van aki kifejezetten a nehezebb ingákat kedveli. Ez azért van, mert habitusunktól illetve attól függően ki mennyire kinesztetikus típusú, változó az, hogy mennyire erőteljes a kezünkben az inga mozgása. Akinek nagyon erőteljes érdemes nehezebb ingákat választania.
  4. Illetve vannak akik szeretik, ha a vége hegyes, csúcsos vagy elvékonyodó, hogy pontosabban lássák mire mutat. És van akit zavar, ha átlátszó kristályból van. Ezeket egyénileg kell kitapasztalni, nekem például egyik sem lényeges szempont, vagyis gömb alakú és hegyikristály ingával is zavartalanul tudok dolgozni, ugyanakkor lehet, hogy másnak fontos lehet.




A képeken általam készített ingák láthatók.

Ha kedved támad egy intuitív coachingra, ha érdekel a problémáid  energetikai háttere, hívj bátran a +36209669024 számon vagy írj a mateagi1@gmail.com email címre keresünk időpontot, kereshetsz a Facebookon is, a mentoring online formában történik.


Beckné Máté Ági
Léleksegítő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése