2021. január 24., vasárnap

Intuyching szótár 4. (akadályokat okozó minták, alárendelt, alávetett, áldott)

 Ez a szótár az Intuyching Szupertudatos Önfejlesztés rendszerben, táblázatokban fellelhető, egy konzultáción elhangozható szavak, kifejezések magyarázatául szolgál. Hogy jobban értsük miről is beszélünk.

A képen az Intuyching applikáció kezdő táblázata látható.


10. Akadályokat okozó minták

  Negatív érzelmi minták, amik blokkolódásokat, akadályokat okozhatnak az energiarendszerünkben(csakrákban, meridiánokban) valamint önértékelési problémákat, kapcsolati konfliktusokat eredményezhetnek. Ezek a minták olyan negatív érzelmekből alakultak ki, amiket elfojtottunk nem lettek megélve,feldolgozva. Véleményem szerint két okból csináljuk az elfojtást:

  • nem akarjuk kimutatni az érzéseinket,mert félünk attól, hogy sebezhetővé válunk, elítélnek, nem fogadnak el és nem fognak szeretni.
  • nem akarjuk érezni, mert túlságosan nehéz és fájdalmas.

Itt azt is muszáj megemlíteni,hogy gyerekként a környezetünkből tanuljuk a viselkedési mintákat, tehát az, hogy hogyan kezeljük az érzelmeinket nagymértékben függ attól, milyen érzelmi mintákat kaptunk a szüleinktől. Ha például a családban senki sem beszél vagy beszélhet az érzelmeiről, illetve ha nem tudják kezelni az érzéseiket és egészségesen védeni a határaikat, akkor a gyerek egy torzult vagy hiányos mintát kap. Persze nem ez az egyetlen oka annak, hogy ilyen mintákat hozunk létre, de talán a legkézzelfoghatóbb.

11.Alárendelt, alacsonyabb rendű

 Az alárendelt alapvetően azt jelenti, hogy van egy feljebbvalója, akinek a szabályait be kell tartania vagy intézkedéseit végre kell hajtania, mert jogokkal rendelkezik vele szemben. Az alá-fölérendeltségi viszony nem mindig elkerülhető, hiszen a szülő-gyerek vagy a munkaadó-beosztott viszony az ilyen, ugyanakkor egy ilyen helyzetben is érezhetem magam és éreztethetem a másikkal,hogy értékes és kezelhetem egyenrangú félként. Egy ilyen viszony könnyen átfordulhat elnyomássá, nézzük csak meg a fajelméletekből fakadó szörnyűségeket például amikor a fehér ember értéktelenebbnek tartotta a színesbőrű embertársát. Ha valakit gyengébbnek, szegényebbnek, műveletlenebbnek, elmaradottabbnak látunk magunknál akkor ott az együttérzésnek és a segítőkészségnek kellene megjelennie a felsőbbrendűségi érzésből fakadó bántalmazó viselkedésformák helyett. Ez a fajta bántalmazás személyes kapcsolatokban ugyanúgy megjelenhet és ugyanolyan ártalmas, mint a fajok között. Lehet valaki valakinek a feljebbvalója, de  ez nem jogosítja fel semmilyen elnyomásra vagy bántalmazásra és az alárendeltnek pedig ezt semmiképp sem kell eltűrnie.

12. Alávetettség, alárendelődés

 Hasonló fogalom ez az előzőhöz, de míg az alárendelt még tisztában lehet a jogaival és jelenhet meg ellenállás, még van erő a változtatáshoz, úgy az alávetettségben,feladja az erejét, kiszolgáltatottnak érzi magát, tehetetlennek, megalkuszik. Hatalmat lehet felette gyakorolni, kényszeríteni lehet és ő maga érzi alacsonyabbrendűnek, értéktelennek magát. Feladja a szabad akaratát és függőségi helyzet alakulhat ki. Persze ennek is van pozitív formája, ha például szabad akaratomból alávetem magam egy orvosi beavatkozásnak ami megmenti az életemet. Ott valószínűleg bízom az orvosban és remélem a gyógyulást, de valljuk be még ez is kiszolgáltatottság, hiszen nincs más választásom, mert ha nem teszem meghalok.

13. Áldott

Vallásos értelemben isteni kegyelemben, segítségben, gondviselésben részesült. Nem vallásos megközelítésben is ugyanezt jelenti, hogy amire vágysz ahhoz minden segítséget, támogatást megkapsz és a vágyad teljesül.Például nagyon jól láttatja a terhesség-áldott állapot közti különbség. Ha a gyerek nem várt, "becsúszott" és nem teljes az öröm akkor az terhesség, ha azonban a nőnek a gyermek utáni vágya teljesült, mindent megtett, hogy gyermeke legyen aztán átengedte Istennek, a Sorsnak vagy az Univerzumnak és akár vallásos, akár csak tisztán hite van, imába foglalta a kérését és kiderül, hogy gyermeket vár, akkor az áldás és ő áldott vagyis áldott állapotban van. Ha a vágyad az, hogy beutazhasd a világot vagy saját vállalkozásod legyen, diplomád,  vagy házad és ehhez mindent megteszel fizikailag amit csak tudsz, aztán átengeded és kibocsátod a kérésed, hiszel és bízol és megadatik akkor az áldás és te áldott állapotba kerültél.

Sok áldást kívánok, légy áldott!

Ha kedved támad egy intuitív coachingra, ha érdekel a problémáid  energetikai háttere, hívj bátran a +36209669024 számon vagy írj a mateagi1@gmail.com email címre keresünk időpontot,kereshetsz a Facebookon is, a mentoring online formában történik.


Beckné Máté Ági
Léleksegítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése