2018. március 22., csütörtök

Pozitív megerősítésekről, szerintem 1. rész

12 hete írom a hála bejegyzéseket Louise L. Hay- nek. 12 hét tele pozitív megerősítésekkel. Úgy érzem itt az ideje, hogy arról is írjak, hogyan működnek és időnként miért nem működnek ezek a pozitív megerősítések.
Megpróbálom pontokban szedni azokat a dolgokat amik szerintem fontosak a pozitív gondolkodás elsajátításában, támogató hitek kialakításában és a pozitív tapasztalatok megteremtésében.

1. Az idő

Ahhoz hogy pozitív tapasztalatokban legyen részed, legalább az időd 51%- ában pozitív gondolatoknak kell lenni a fejedben. Tehát nem elég reggel és este elmondani ötször, hogy szerencsés vagyok amikor ez a nap 24 órájában kb 10 másodpercet tesz ki és a  nap többi részében, az idő többi részében az van a fejedben hogy milyen szerencsétlen vagyok, mert kiborult, mert elfogyott, mert lekéstem, mert nem sikerült. Nyilván mindig lesznek negatív gondolataink, de igyekezzünk minél kevesebbet időzni a társaságunkban. Ehelyett ahányszor csak tudjuk felidézni a  pozitív, támogató gondolatokat amiket helyettük  választottunk. Véleményem szerint segíti a folyamatot, ha a napirendedbe beépíted a pozitív gondolatokra szánt időt. Ha dolgozol, ahányszor elmész a mosdóba, Ahányszor felállsz az asztaltól, eszel vagy iszol gondolj az aktuális pozitív megerősítéseidre . Ha anyuka vagy, akkor minden pelenkázáskor, etetéskor, altatáskor. Ha  tanuló vagy mindenki kicsengetéskor vagy buszon, metrón, vezetés közben a piros lámpánál, a lényeg, hogy megtaláld a számodra kivitelezhetőt, így szépen rászoktathatod magad, azaz szokássá alakítod a pozitív gondolkodást. Ha mindenképpen számhoz szeretnéd kötni, mert úgy érzed neked így jobban működik, jobban be tudod tartani ha megegyezel magaddal abban, hogy ötször elmondod ; akkor ne egymás után ismételd el ötször hétszer akárhányszor, hanem napjában ennyiszer, mert akkor  egész nap újra és újra visszatereled magad a pozitív gondolatok szeretetteli rezgésébe. És minél többet vagy a szeretetalapú rezgésekben annál több szeretetteli tapasztalatot fog hozni az életedbe.

Plusz egy tipp

(a plusz egy tippben, mindig a munkámmal- Szupertudatos Önfejlesztés mentor vagyok- nyújtható lehetőségeket szeretném népszerűsíteni. Hiszen ez egy igazán csodálatos módszer azoknak, akik az élet napos oldalát szeretnék élni.)

 Mi Szupertudatos Önfejlesztés mentorok, ki tudjuk neked tesztelni, hogy éppen milyen támogató hitekre, pozitív megerősítésekre van szükséged. Ahogyan azt is meg tudjuk mondani, hogy az időd hány százalékában vannak pozitív gondolataid. Érdemes megnézni egy- két hónap múlva, hogy mennyivel több lett a pozitív gondolatokban töltött idő a sok gyakorlás után. Ez nagyon motiváló tud lenni hiszen sokszor úgy érezzük, hogy erőfeszítéseink ellenére még mindig semmi sem változott az életünkben, de miután látjuk hogy 3 hónappal ezelőtt még csak 37%- ban volt a pozitív gondolataink, mostanra pedig már 53% ban, ezzel tisztán mérhetővé válik a fejlődésünk és türelmesebbek leszünk önmagunkkal, hogy tovább folytathassuk a pozitív gondolkodásra szoktatásunkat.

Nemsokára folytatom, addig is sok napsütést és pozitív gondolatot kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése