2015. december 31., csütörtök

Új évi jókívánságaim


Kedves Olvasóim!

Jót kívánni bármikor lehet és mindig jól esik annak is aki adja és annak is aki kapja, de mégsem szokás csak úgy úton útfélen szórni a jókívánságokat. Akit esetleg máskor feszélyez ez a dolog, az is megteheti ilyenkor Új évkor mindenféle megbélyegzés nélkül, büntetlenül hiszen ilyenkor ez szokás, világszerte hagyománya van. Idén nem hagyományos jó kívánságokkal készültem:

Kívánok nektek kitartást, mert ez egy nagyon fontos tulajdonság és egyben nélkülözhetetlen is az álmaitok megvalósításához. Gondoljatok csak egy gyerekre aki addig nyúzza a szüleit,hogy legyen egy kutyája amíg a szülei be nem adják a derekukat. Eleinte sok a szülők ellenérve, de a gyerek nem adja fel mondja, kéri, lerajzolja, minden kutyát megdicsér útközben és elképzeli, hogy milyen jó lenne ha mellette is sétálna egy kutyus. Szerintem így van ez a mi kéréseinkkel is, beszéljetek róla, rajzoljátok, kérjétek képzejétek és addig zörgessétek csak a mennynek kapuját kitartóan a kívánságotokkal míg el nem fogynak az ellenérvek és meg nem valósul az álmotok. És ahhoz is kelleni fog a kitartás, hogy mindig felálljatok, ha elestek, minden kudarc után újra és újra megpróbáljátok bízva benne, hogy ez nem kudarc hanem csak késleltetett siker.
"A szentekkel kapcsolatban az a csodálatos, hogy ők is emberek voltak.Ők is kijöttek a , béketűrésből, megéheztek, szitkozódtak, egoisták voltak, vagy akár ingerlékenyek és türelmetlenek, hibáztak, és megbánták a hibáikat. Mégis kitartóan botladozva folytatták útjukat a mennyország felé." (Phyllis McGinley)
Másodjára azt kívánom, hogy mindig könnyedén tudjátok változtatni a nézőpontotokat. A nehéz helyzetekben bátran forduljatok belső bölcsességetekhez és kérjétek, hogy alakítsa át az érzéseitek az adott helyzetben, hogy tudjátok megváltoztatni a hozzáállásotok és a gondolataitok azzal, hogy nézőpontot váltotok.
Végül pedig azt kívánom, hogy tapasztalhassátok  meg mi a valódi siker.
"A valódi siker azt jelenti, hogy van elég időnk arra, hogy olyan személyes tevékenységet végezzünk, amelyben örömünk telik,, elég időnk van, amit a családunkra fordíthatunk, elég időnk az otthonunk és a kertünk gondozására, és a lelki táplálék beszerzésére. A valódi siker azt jelenti, hogy soha nem kell azt mondanunk magunknak vagy a szeretteinknek,hogy talán majd jövőre. A valódi siker azt jelenti, hogy ha ma lenne az utolsó napod a földön, megbánás nélkül tudnál távozni. A valódi siker azt jelenti, hogy munka közben összeszedett és derűs tudsz lenni, nem szétszórt. Tudni azt, hogy megtetted ami tőled telt, a körülményektől függetlenül; tudni a lelked mélyén, hogy a legjobb amit tehetsz, az minden amit tenni tudsz, és hogy a legjobb, amit megtehetsz, az mindig épp elég. A valódi siker az, amikor el tudod fogadni lehetőségeid és képességeid határait, békét tudsz kötni a múltaddal, és fel tudod tárni szenvedélyeidet, hogy kibontakozhasson a jövőd, amelyet az Isteni Terv neked szán." (Sarah Ban Breathnach)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése