2014. március 17., hétfő

Böjt és a Boldogság

A keresztény nagy böjt időszakában vagyunk, ami hamvazó szerdától húsvétig tart. Ez idén március 5. és április 20. közé esik. Számomra a böjt azt jelenti,hogy megtisztulni mindentől, elengedni mindent ami nem azonos a valódi énemmel az isteni részemmel. Ez a részünk, ez a fényünk ami szoros összeköttetésben áll a Mindenhatóval. Nem érez elkülönülést, érzi és tudja, hogy egy Istennel és minden teremtményével a Szeretetben.


Nemrég Felső Énem azt mondta nekem, hogy az ember olyan, mint egy hangszer. Mindenkinek van egy egyedi frekvenciája egy olyan hangnem ami az ő tökéletes Isteni potenciálja, amikor aszerint él ami, aki ő valójában. Lehangolt illetve elhangolódott hangszeren is lehet játszani, csak nem okoz örömet senkinek. Milyen szép a mi anyanyelvünk, hogy ilyen kifejező, ha azt mondom lehangolt vagyok, akkor biztos, hogy nem vagyok az Isteni frekvenciámon.
Visszatérve a böjthöz, nem kell ragaszkodni egy konkrét időszakhoz, bármikor böjtölhetsz. Amiért jó csatlakozni egy ilyen kollektív böjthöz, amiben sok ezer ember részt vesz -még akkor is ha egyébként nem vagy vallásos- amiért sokan meditálni is hatásosabb, mint egyedül. Amit gondolunk, mondunk vagy teszünk kihat a környezetünkre is, ha sokan tesszük ugyanazt, ha sokan fordítjuk a figyelmünket ugyanarra, jelen esetben, hogy jobbá váljunk, hogy a létező legszebb arcunk mutathassuk ennek a világnak, hogy elengedjük amire már nincs szükségünk akkor valami nagyon szép tud történni ebben a világban. Szabaduljunk meg a fizikai,mentális és érzelmi mérgektől. Az Svt- vel tisztul a lelkem, a lélekfeljegyzéseim a tudatalattim ez nekem mindennapos része az életemnek. De a gondolataimra az érzelmeimre a szavaimra ugyanúgy tudatosan figyelnem kell, mint bárki másnak. Méregteleníthetjük a testünket , de a mérgező érzéseinktől és gondolatainktól tisztuljunk meg leginkább. Ilyenkor a böjtben erre figyelek még jobban, mint általában. Egy-két gyakorlatot szeretnék ajánlani, ami segíthet ebben az elengedésben. A korlátozó hitrendszereink a fizikai testben leginkább a a hát felső szakaszán, a vállak,lapockák területén illetve a csípőnkben tudnak felhalmozódni. Van a kineziológiának egy nagyon jó és egyszerű módszere a hitrendszerek elengedésére: Fogd meg a bal kezeddel a jobb könyököd és így stabilizálva a könyököt ,körözz a jobb válladdal 12-szer előre,majd hátra. Utána cseréld meg és végezd el a másik oldalon is a gyakorlatot. A jóga csípőlazító gyakorlatokkal segít az elengedésben. A Jógaklikk oldalán Varga Judit jógaoktatónak van egy rövid gyakorlatsora Engedd el a régit, csinálj helyet az újnak címmel. Én ilyenkor mikor elengedésben vagyok, felkelésnél és lefekvéskor is elmondom, a következő mondatot: Elengedek mindent amire már nincs szükségem. Ezt a gyakorlatok elvégzése előtt illetve közben is mondhatjátok, kinyilatkoztatva ezzel, hogy mi a szándékotok. Mindenképp jó, ha  fokozott víz ivással is támogatjuk a tisztulásunk.

Végül egy idézet, amit nagyon szeretek és éppen ide illik.

"Amikor boldog vagy, úgy érzed nem hiányzik semmi és mindened megvan. Ha teljesnek érzed magad, akkor nincs különbség az Isteni Éned és a Fizikai Éned között. Ha nincs különbség a két Éned között, akkor nincs benned ellenállás. Ha nincs benned ellenállás, akkor minden amire vágysz könnyedén a tapasztalatodba áramlik. Véleményünk szerint tehát több okból is érdemes boldognak lenned."

- Abraham-Hicks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése