2013. december 31., kedd

2014 a boldogság éve

Elérkezett az év utolsó napja. Hihetetlen gyorsan telt el ez az év.

Amikor végiggondolom, hogy milyen volt az elmúlt évem, hálát adok azokért a tapasztalatokért amikben jó volt részt venni, az örömökért amik értek és a fejlődésért amin keresztül mentem. Azokért a tapasztalatokért is köszönetet mondok, amiket nehéz volt megélnem és megvizsgálom milyen előnye volt számomra ezeknek a kellemetlen történéseknek, milyen ajándékokhoz jutottam általuk. Amikor hálát adtam az óévért,
gondolataimat az újévre irányítom, arra helyezve a fókuszt, hogy miben szeretnék fejlődni, min szeretnék változtatni. Az újévi fogadalmaktól óva intenélek, mint ahogy minden fogadalomtól. Szerintem szabadság korlátozóak és feleslegesek is. Miért is mondom ezt : Az Svt-s munkám során nagyrészt előző illetve párhuzamos életeket vizsgálok és megdöbbentő, hogy az előző életekben tett fogadalmaink, milyen mértékben vannak hatással jelen életünkre. Most mégis inkább jelen életbeli példával élnék a könnyebb megértés okán. Tegyük fel azt mondom a jövő évben egészségesebben fogok táplálkozni és többet fogok mozogni. Az eredeti cél, amiért egyáltalán fogadkozni kezdtünk, az volt, hogy egészségesebbek szeretnénk lenni. Szebbek, izmosabbak, erősebbek és miért? Mert jobban szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben és miért szeretnénk? Mert boldogabbak akarunk lenni. Deepak Chopra szerint minden vágyunknak ez az alap motivációja.
Mit kívánunk ilyenkor egymásnak? Boldog újévet! Ám ha fogadalmat teszünk, akkor a fogadalom betartása lesz a motiváció. Ha azt fogadtuk heti háromszor futni fogunk és már a második héten nem tudjuk betartani, mert valami közbe jön vagy egyszerűen nincs kedvünk jön a frusztráció, vétkesség érzése, lelkiismeret furdalást érzünk és önbüntető mechanizmusokat indítunk be. Ezeket váltják ki többek között a be nem tartott ígéretek, fogadalmak. Már nem szabad akaratunkból megyünk futni, hanem, mert utáljuk magunkat ha nem megyünk.Nem azért indulunk el, mert örömet okoz, hogy milyen jót teszünk most magunkkal és, mert már látjuk, hogy milyen jól fogunk kinézni, ha ezt így folytatjuk, hanem, azért indulunk el, mert megfogadtuk. Azt hiszem egyetértünk abban, hogy ez nem tesz minket boldogabbá.
Ha szeretnénk szebbek és izmosabbak lenni, akkor keressük meg azt a mozgásformát amit örömmel végzünk és csináljuk amikor csak kedvünk tartja.Vizsgáljuk meg írjuk össze, hogy mik azok a dolgok amik örömet okoznak, amiktől jobban érezzük magunkat a bőrünkbe, amikor boldogok vagyunk és próbáljunk meg ezekből a dolgokból többet csinálni, amiktől vacakul érezzük magunkat abból pedig próbáljunk meg minél kevesebbet csinálni. Persze tudatosságot, állandó jelenlétet igényel, hogy figyeljük mit is érzünk az adott dologgal kapcsolatban, de megéri. És tegyük ezt szabad akaratunkból, a magunk és környezetünk örömére és Isten/SZELLEM dicsőségére.
A kislányommal

Az én listám:

  •  Nevessünk többet,
  •  Töltsünk több időt a természetben,
  •  Szerezzünk örömet a szeretteinknek és bárki másnak,
  •  Ölelkezzünk még többet,
  •  Énekeljünk és táncoljunk többet,
  •  Aggódjunk kevesebbet,
  •  Legyünk rugalmasabbak és vegyük könnyedebben a dolgokat,
  • Szeretettel lássuk, halljunk és szóljunk mindennap,
  •  Próbáljunk ki új dolgokat még akkor is, ha félünk,
  •  Rendszeresebben jógázni, mint az idén,
  •  Játszunk sokkal többet
  •  Ha pihenünk az tényleg legyen pihenés.
  • Legyen ilyen a következő évem, vagy ennél is jobb.

Ez nekem olyan, mint egy vizió 2014-ről. Elképzelem, hogy ilyen lesz. Szeretném ezeket, de az se baj ha nem így lesz, hiszen tudom, hogy bármi ami történik, az a javamat szolgálja. Azért írtam többesszámban a listám, mert Mindenkinek kívánom ezt a sok jót, nem csak magamnak :-)

Mindnyájunknak Csodálatos, Boldog Újévet Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése