2013. augusztus 1., csütörtök

Gyermeket és belső gyermeket támogató hitrendszerek

A mennyei próféciák gyakorlati útmutatójából idézek ma nektek.

Az egészségesen fejlődő gyermek jellemzői

1. "Tehetséges vagyok."
2. "Fontos szerepem van,valóban szükség van rám."
3. "Befolyásolni tudom, hogy mi történik velem."
4. "Érzéseim fontosak; bízom abban, hogy tanulok a hibáimból. Önuralommal és önfegyelemmel rendelkezem."
5. "Képes vagyok barátokra szert tenni. Tudom, hogyan kell beszélni és hallgatni, együttműködni,    osztozni és elérni azt, amit akarok."
6. "Számítani lehet rám, igazat mondok. Nem sikerül mindig minden, de ha kell tudok alkalmazkodni  is."
7. "Megpróbálom egyedül megoldani a gondjaimat, de tudom, hogy ha segítségre van szükségem,   kérni  fogom."
Ilyen önértélkelés birtokában a gyermek óriási előnyöket élvez- tudja ugyanis, hogy bármi történjék, képes a kreatív problémamegoldásra. Ezeknek a hiteknek a kifejlesztése a Kézirat szerint a fejlett tudatú szülők célja. Gyermekeinknek azzal adhatjuk a legnagyobb ajándékot, ha elültetjük bennük ezt a hét meggyőződést. Ha valóban hisznek abban, hogy vannak döntési lehetőségeik, hogy megtanulhatják, amit tudniuk kell, és képesek változtatni az életükön, akkor természetes képességükké válik az energiafolyamba való bekapcsolódás. Energiával telten, önmagukba és a világmindenségbe vetett, magasabb rendű bizalom birtokában nagyobb esélyük lesz arra, hogy megtalálják és beteljesítsék életcéljukat.

Szülőként jöttem rá igazán, hogy milyen fontos a hitelesség. A gyerekek figyelnek minket és nagyon jól tudják, hogy amit mondunk az összhangban van e a cselekedeteinkkel. Ennek tükrében azt gondolom, hogy a fentieket csak az a szülő tudja elültetni a gyermekeiben, aki maga is rendelkezik ezekkel a hitekkel. Amennyiben nem voltak olyan fejlett tudatosságúak a szüleid, hogy kiépítsék neked ezeket a hiteket és megfelelő önértékeléssel indítsanak útnak, hát sebaj. Neveld fel és támogasd a belső gyermeked. Új hiteket kiépíteni sose késő. Tavaly egy tanfolyamon találkoztam először a neuroplaszticitás fogalmával. A neuroplaszticitás fogalma az agynak és az idegrendszernek arra a képességére vonatkozik, amellyel képes strukturálisan és funkcionálisan megváltozni környezeti hatások következtében. A neuroplaszticitás  kutatói felfedezték, hogy az emberi agy nem csak struktúráját képes megváltoztatni, de új neuron kapcsolatokat is képes létrehozni, akár még öreg korban is. Amikor valami újat tanulunk neuronok kapcsolódnak össze az agyunkban, ezzel új társításokat hozva létre. Nem olyan régen a neurológusok még úgy gondolták, hogy az agy alig képes változásra a gyerekkor lezártával. Milyen nagyszerű, hogy most már tudományosan is alátámasztották ennek az ellenkezőjét. Új idegpályákat vagyunk képesek kiépíteni az agyban, ez számomra nagyon lelkesítő.
Egyszerűbben fogalmazva: Ha  sikerül új hiteket kiépítenem, ezáltal megváltozik a gondolkodásom, így új szokásokat alakíthatok ki és ennek eredményeként máshogy fogok cselekedni, egy adott szituációban, mint eddig. Ha van kedved, vedd végig ezt a hét pozitív és támogató hitrendszert és kérdezd meg magadtól, hogy elhiszem magamról, hogy tehetséges vagyok? Mennyire hiszem, hogy fontos vagyok és szükség van rám? stb.
Ha végeztél az önvizsgálattal, leírhatod ezeket a mondatokat annyiszor ahányszor csak akarod,bekeretezheted és kiteheted jól látható helyre, mint a saját személyes házi áldásod, mondogathatod magadban vagy hangosan, de legjobb a tükörbe vagy alkalmazd ezek kombinációit vagy csináld ahogy csak jól esik.

Én mindenesetre hiszem Veled, hogy
1. "Tehetséges vagy."
2. "Fontos szereped van, valóban szükség van rád."
3. "Befolyásolni tudod, hogy mi történik veled."
4. "Érzéseid fontosak; bízol abban, hogy tanulsz a hibáidból. Önuralommal és önfegyelemmel rendelkezel."
5. "Képes vagy barátokra szert tenni. Tudod, hogyan kell beszélni és hallgatni, együttműködni, osztozni és      elérni azt, amit akarsz."
6. "Számítani lehet rád, igazat mondasz. Nem sikerül mindig minden, de ha kell tudsz alkalmazkodni is."
7. "Megpróbálod egyedül megoldani a gondjaidat, de tudod, hogy ha segítségre van szükséged, kérni fogod."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése