2012. július 16., hétfő

Hogyan szeressük önmagunkat


A szeretet az életünkben, saját magunk szereteténél kezdődik. Szeresd Önmagad! De hogyan csináljam? Most egy kis segítséget szeretnék ehhez adni, legfőképp azoknak akik nem tudják, hogyan kezdjenek neki. Louise L. Hay egyik írását osztom meg veletek. Ő nagyszerű tanítónk, sok éve olvastam a könyvet amiből idézni fogom, de mit sem vesztett az évek alatt sem az aktualitásából sem a nagyszerűségéből. Sokszor fordultam hozzá, mikor megerősítésre szorultam, hátha nektek is tetszeni fog.




"Érintsd meg a Belső Kincseidet


Most arra kérlek, szállj egészen mélyre önmagadban, és változtasd meg a gondolkozásodat. Teremts kapcsolatot a kincsekkel ott legbelül, és használd őket! Amikor belső kincseinkkel teremtünk kapcsolatot, az életnek adjuk saját csodálatos lényünk egy részét. Kutasd kincseidet MINDEN NAP!

Bánj magaddal kitüntetett figyelemmel, úgy mint egy szeretett baráttal! Szánj magadra hetente egy napot, és ezt tartsd is be! Menj étterembe, moziba, múzeumba, vagy sportolj valamit amihez különös kedvet érzel! Öltözz fel az alkalom kedvéért! Egyél a kedvenc ételeidből! Vedd fel a legcsinosabb fehérneműdet! Ne tedd félre a jó arcodat a társaságnak! Legyél önmagad társasága! Engedj meg magadnak arcpakolásokat és masszázsokat; egyszóval babusgasd magad! Ha nincs sok pénzed, kérd meg egy barátodat, hogy ké­szítsen arcpakolást és masszírozzon meg.

Legyél hálás az életért! Váratlanul tégy apró szívességeket! Fizess számlákat másoknak. A nyilvános illemhelyen vedd fel a leesett papírtörölközőt, töröld ki a mosdót, nyomd le a papírt a szemétkosárban. Tedd kellemessé a helyet a kö­vetkező személy számára is! Szedd fel a szemetet a tenger­parton és a parkban! Adj virágot egy idegennek! Beszélgess egy hajléktalan emberrel! Végezz gyógyító meditációt egy bűnbanda tagjáért! Mondd el valakinek, hogy mennyire nagyrabecsülöd őt! Olvass fel egy idős embernek! Az apró szívességek jó érzéssel ajándékoznak meg bennünket.

Egymagunkban születünk és magunkban halunk meg. Mi választunk, hogyan töltjük ki a kettő közti időt. Alkotóképességünknek nincsen határa. Örömet akarunk találni saját képességeinkben. Sokunkat neveltek úgy, hogy nem vagyunk képesek gondoskodni magunkról. Óriási érzés rájönni, hogy mégis megy a dolog. Mondd azt magadnak: BÁRMI TÖRTÉNIK IS VELEM, TUDOM, HOGY MEGBIRKÓZOM VELE.

Gazdag belső világot akarunk alkotni. Engedjük, hogy a gondolataink legyenek a legjobb barátaink. A legtöbb ember ugyanazokat a dolgokat gondolja végig újra és újra. Átlagosan 60 000 gondolatunk van egyetlen nap alatt, többjük olyasmi, amit már tegnap és tegnapelőtt is végig gondoltunk. Gondolkodási mintánk haszontalan mókuskerékké válhat. Gondolj új gondolatokat minden nap.Gondolj alkotó gondolatokat. Találj ki új utakat a régi dolgok elvégzésére. Legyen erős Élet-filozófiád — olyan, ami segít téged minden lehetséges módon. Az enyém például ez:

1.MINDIG BIZTONSÁGBAN VAGYOK ÉS ISTEN ÁLTAL VÉDETT.
2.MINDEN, AMIT TUDNOM KELL, FELTÁRUL ELŐTTEM.
3.MINDEN, AMIRE SZÜKSÉGEM VAN A MEGFELELŐ SORRENDBEN
   ÉRKEZIK HOZZÁM TÉRBEN ÉS IDŐBEN.
4.AZ ÉLET ÖRÖM ÉS TELE VAN SZERETETTEL.
5.SZERETEK ÉS ENGEM IS SZERETNEK.
6.KICSATTANÓAN EGÉSZSÉGES VAGYOK.
7.BÁRMIHEZ KEZDEK, SIKEREM VAN.
8.VÁLTOZNI ÉS FEJLŐDNI AKAROK.
9.MINDEN TÖKÉLETES A VILÁGOMBAN.

Ezeket a mondatokat gyakran ismételgetem. Elmondom újra és újra, valahányszor bármilyen téren valami félresikerül. Ha például érzem az időváltozást, akkor addig ismételgetem a mondatot: KICSATTANÓAN EGÉSZSÉGES VAGYOK, amíg jobban érzem magam. Amikor sötét helyen járok, folyamatosan ezt mondogatom: MINDIG BIZTONSÁGBAN VAGYOK ÉS ISTEN ÁLTAL VÉDETT, gondolatok annyira a részemmé váltak, hogy szükség esetén könnyen folyamodhatok hozzájuk. Készíts listát, fejezi a mai életfilozófiádat. Ezt mindig változtathatod, elvehetsz belőle és hozzá is tehetsz új dolgokat. Ma alkosd meg saját személyes törvényeidet. Teremts biztonságos világot a magad számára. Az egyetlen erő, amely sérthetné a testedet vagy a környezetedet, a saját gondolataidban és meggyőződéseidben van. Ezeket a gondolatokat és hiteket azonban megváltoztathatod.Ebben a pillanatban rendelkezésedre áll a tökéletes társ -önmagad!Mielőtt a bolygónkra érkeztél ebben az időben, magad választottad, kivé leszel ebben az életben. Most egész életedet ezzel a társsal kell eltöltened. Találj örömöt ebben a kapcsolatban! Tedd ezt a kapcsolatot a legjobb, legszeretőbb kapcsolattá, képességeid szerint! Legyél szeretetteljes önmagáddal szemben! Szeresd a testet, amit választottál — mert az elkísér egy életen át. Ha vannak a személyiségednek olyan részei, melyeket szeretnél megváltoztatni, hát változz. Tedd ezt szeretettel és vidáman, sok-sok nevetéssel.
Ez mind része a lelkünk evolúciójának. Szerintem az idők, amiket élünk, a legizgalmasabbak. Reggelente ébredés után köszönetet mondok Istennek azért a kiváltságért, hogy itt lehetek és mindent megtapasztalhatok. Hiszem, hogy a jövőm JÓ lesz."


Azt gondolom jó úgy tekintenünk magunkra, mint a legjobb barátunkra. Gondold csak végig, ha a barátunk szomorú igyekszünk megérteni, vigasztalni vagy felvidítani, mindig érdekel, hogy érzi magát, ha beteg szeretettel ápoljuk, szívesen ajándékozzuk meg és nem csak a születésnapján, szívesen készítünk neki finom ételeket és sütünk süteményt vagy ha csinos megdicsérjük, a sikereiért büszkék vagyunk rá, ha fáradt felhívjuk a figyelmét rá, hogy pihenjen kicsit többet, vagy elvisszük moziba, hogy kikapcsolódjon .Nagyra becsüljük őt. Megteszed ezt önmagadért? Ha nem, miért nem? Emberek jönnek és mennek az életünkben, barátnők férjhez mennek, barátok megnősülnek, elköltözhetnek vagy egyszerűen más irányba haladhatunk, párunk elhagyhat minket, a gyerekeink felnőnek, szeretteink távoznak ebből az életből, de ki az aki mindig marad? Az időd hányad részében foglalkozol általad szeretett dolgokkal, olyan tevékenységekkel amik örömet okoznak számodra? El tudsz képzelni egy szerető kapcsolatot egy hosszútávon jól működő, örömteli kapcsolatot egy baráttal vagy társsal akit folyton kritizálsz, nem figyelsz a szükségleteire, arra hogy mit szeretne, mi okoz neki örömet? Működhetne ez elfogadás és megértés nélkül? Vagy fordítsd meg, tudnál e hosszútávon együtt élni egy társsal aki így viselkedik veled? Próbáld meg ezt végig gondolni úgy, hogy te vagy önmagad társa, akivel leéled az egész életedet! Mit szeretnél milyen legyen ez a társ?

Ismerd meg őt és szeresd!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése