2013. január 21., hétfő

A spirituális választerápiáról egyszerűen

Ez a cikk azoknak szól akik valami nagyon bonyolult dologként tekintenek az svt-re, illetve azoknak akik szeretnék jobban megérteni mi történik egy tisztítás alkalmával és azoknak is akiket érdekel a nézőpontom a témát illetően.
 Először egy egyszerű, hétköznapi hasonlattal szeretném bemutatni,
hogyan képzelhető el milyen hatással van az életedre,  amikor a spirituális választerápia módszerét választod.

Élsz egy lakásban. Valamikor szeretted és otthon érezted magad benne.(de az is lehet, hogy sosem volt olyan, amilyenre vágytál) Most körülnézel, barátságtalannak érzed és nyomasztónak. A falakat szívesen látnád valami világosabb árnyalatban. Végignézel a bútorokon és a tárgyakon. Vannak köztük olyan darabok amiket örököltél, talán már generációk óta a családod tulajdonát képezik. Vannak köztük tárgyak amiket ajándékba kaptál, talán régmúlt idők szerelmeit vagy barátságait idézik és rájuk tekintve talán kellemetlen érzések törnek rád vagy esetleg már jelentőségüket vesztették. A polcokon könyveket látsz amik már nem szolgálják a fejlődésedet. Vannak amiket te vásároltál, de már nem tetszenek vagy egyszerűen csak elhasználódtak. Összefoglalva nem érzed otthonosnak és nem tükrözi jelenlegi önmagad sem. Úgy döntesz hát itt az ideje egy teljes lakás átalakításnak.
Kiselejtezel mindent amire már nincs szükséged és megtartod azokat a dolgokat, amiket szeretsz, mert szépek, hasznosak vagy kényelmesek.
Kifested a falakat és új bútorokat vásárolsz, berendezed majd otthonossá teszed a lakásod. Minden éppen olyan amilyent elterveztél. Mikor belépsz harmóniát érzel, nyugalmat és derűt. Olyan otthont teremtettél, amit szeretsz, ahol jó lenni.

Pontosan ez történik, mikor az svt-t alkalmazzuk. A példánál maradva szimbolikáját tekintve, te egy tudatos lény vagy aki szabad akarattal rendelkezik és úgy dönt, hogy nem érzi jól magát és tudatosítod magadban, hogy ha mást szeretnél, mint ami van, változtatnod kell. A lakás a tudatalattid és a berendezési tárgyak a hiedelmeid, programjaid, fogadalmaid.
Mikor az svt-vel Felső Én tisztítja a negatív energiákat, korlátozó hiedelmeket és a blokkoló programozásokat, utána pozitív programozásokkal helyettesíti azokat. Tehát felújítja a lakást, új bútorokkal rendezi be azt, hogy kényelmesebb, örömtelibb és boldogabb legyen benne az életünk.

"Az elme tisztításának (és újra programozásának) ez a folyamata lépésről lépésre megváltoztatja, az életedet támogató és korlátozó elképzelések arányát, amelyeket a tudatalatti elme rejt. Ahogy a tudatalatti tartalma egyre támogatóbbá és szeretetteljesebbé válik, lehetővé teszi az élet sokkal pozitívabb megélését. Segítségével mélyebben és teljesebben tapasztalhatod meg mindazt ami jó." (Robert E. Detzler, a módszer megalkotója)

Robert szerint, ha a tudatos vágyunk és a tudatalattink között nézeteltérés van, mindig a tudatalatti győz. Tudatos elmével csak akkor tudunk teremteni, ha a tudatalattiban nincs valami ellentmondó hiedelem vagy bejegyzés. Ha tisztítjuk ezeket, létre jöhet a kívánt végeredmény.
Ha tehát addig alkalmazzuk az svt-t, míg a lélekfeljegyzéseink és a tudatalattink  tartalma túlnyomórészt pozitívra, szeretettelire változik, és a mindennapokban tudatosan a pozitív, építő gondolatokat választjuk akkor jutalmunk egy szabad és boldog élet megtapasztalása.

Amiről még szeretnék néhány szót ejteni, az a Lélekterv.

A lélek, mielőtt inkarnálódik, átnézi a lélek feljegyzéseit (Akasha krónika) és  eldönti, hogy mit szeretne tanulni, tapasztalni, miben szeretne fejlődni és pontos tervet készít róla. Felső Én ebben segítségére van. Kiválasztják a kort, az országot és a családot ami a leginkább biztosíthatja a tanulását. Ennek a tervnek földi mércével mérve, vannak pozitív és negatív elemei, ám amikor a lélek kiválasztotta ezeket, ő nem földi mércével mérte. Így nem ítélte őket pozitívnak vagy negatívnak, csak tapasztalatoknak, amik a fejlődését szolgálhatják. Azért van ez így, mert pontosan az ellentétekről tanulni jövünk ide. Ha megismerjük a jó és rosszat, örömet és bánatot, akkor tudatosan fogjuk választani a jót, az örömet és megtapasztalhatjuk az Egységet. Aztán megszületünk és innentől már nagyon is földi mércével mérünk és szeretnénk csak pozitív tapasztalatokat, legalábbis túlnyomórészt. A jó hír, hogy az Svt-vel a lélekterv is pozitívra cserélhető és bizonyos esetekben olyan dolgokat is bele lehet kérni, amiket  eredetileg nem tartalmazott. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden nehézség eltűnik az életünkből, de azt tapasztalom, hogy könnyedén túljutunk rajtuk.
Ha le kéne írnom, egyetlen hasonlattal, hogy az Svt tisztítások milyen változást hoztak az életembe, akkor egy autós példát mondanék. Olyan mintha előtte trabant-tal közlekedtem volna, most pedig egy bőrüléses BMW-vel járnék. A trabant is elvitt A-ból B-be, de ugye nem kell magyaráznom a különbséget.

Ez egy pontos és hatékony módszer, amivel a problémák gyökeréig hatolhatunk, ráadásul fájdalommentes és rendkívül gyors. Akár néhány alkalom is elegendő lehet, hogy pozitív változást tapasztaljunk.

Robert Detzler a szabadság ösvényének nevezi, hiszen használatával megszabadulhatunk a korlátainktól, mindentől ami tudat alatt akadályoz abban, hogy boldogabban éljük az életünket.  Bármi történjék is, bármilyen helyzetbe kerüljünk is, a helyzetre adott reakciónk egy szabad és boldog ember reakciója legyen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése